РК РАДОВИШ СО БОД ОД ПРИЛЕП

Во синоќешниот дуел во Прилеп, РК Прилеп и РК Радовиш одиграа натпревар кој заврши со реми, 26-26 (13-11). Бозароски со 8, Тренчевски и Ѓорѓиевски со по 5 гола беа најистакнати домашни ракометари, а Мајиќ со 7 и Левов со 5 гола се истакнаа како нејефикасни кај РК Радовиш.

 

РК ПРИЛЕП – РК РАДОВИШ   26:26 (13:11)

Сала: Р. Р. Ричко во Прилеп. Гледачи: 300. Судии: Исмаил Металари и Ненад Николовски од Скопје. Делегат: Драги Папуџиев од Скопје.

ПРИЛЕП: Јовановски, Ивчески, Стоилов, Ѓоргиески 5, Петкоски 2, Вешоски 1, Тренчески 5, Спасески, Бозароски 8, Рајатоски 2, Јанчев 1, Нешкоски, Јанески.

Седмерци: 2/5, Исклучувања: 10 мин.

РАДОВИШ: Паунов 1, С. Спасов, Левов 5, Марков 2,Борисов, Долдуров, Глигоров, Ѓоргиев 2, Постолов, Фенов, Соколов 3, Симиќ 5, Ристов, Чизмовиќ 1, Мајиќ 7, А. Спасов.

Седмерци: 5/7, Исклучувања: 4 мин.

Следен натпревар

РК МЕТАЛУРГ 2 - РК РАДОВИШ